Tunnisteet

perjantai 27. syyskuuta 2013

Uusi kuvakulma

Kesämökin ikkunasta kuva ulkoapäin sisälle

Ikkunassa heijastumia puista, mutta nuo auringonkukat ovat sisällä maljakossa ja vielä toiset kukat näkyy kuistilta toisen ikkunan läpi. Kuvassa näkyy vielä kamarin ovikin. 




 
Otin vastaan Pedron haasteen ”tipusille”, johon minäkin kuulunen, :D
Kiitokset haasteesta lintulautatyöryhmän tipusille:).

Ota valokuva tai useampikin kodistasi tai muusta blogisi aihepiiriin liittyvästä, tällä kertaa jostakin sellaisesta kuvakulmasta tai yksityiskohdasta, jota blogissasi ei ole ennen nähty.- Kiitä sitä bloggaria, jolta olet haasteen saanut ja käy laittamassa linkki postaukseesi myös KOTILA -blogiin.- Laita haaste eteenpäin viidelle bloggarille.


Haastan kaikki mun blogini lukijat, jotka eivät vielä ole haastetta saaneet joltain toiselta tähän kuvakulmahaasteeseen http://kotilablogi.blogspot.fi/
Tämä on ihan hauska haaste, kiitos.



Tässäpä sisäkuva kukista
Kuistin iltatunnelmaa

Ja tässä kuistin kukat       





Laitan vähän muitakin kuvia kesän muistoina,
joutsenperhe kävi rannallamme hyvästelemässä, pikkulinnut lentelivät ja uskaltautuivat ihan likelle ym., mieli hiukan haikeana.

Joutsen perhe; emo ja viisi poikasta, toinen aikuisista oli edessä.
Ilta järvellä.
 
Pihamaalla ikikukkia ötökeineen      
Ilta järvellä, auringonlaskut olivat siellä sanoinkuvaamattoman kauniita. Käymme siellä vielä olemassa pari päivää ennenkuin talvi yllättää, sehän yllättää aina, vaikka tiedämme, että se tulee.
Hyvää syksyä ja talven odotusta.

maanantai 16. syyskuuta 2013

Kasvin tunnistusta

 HEI!

Heitin Mustiksen blogiin kysymyksen tästä marjasta ja sainkin sieltä ehdotelman, mutta en vieläkään ole varma, kun tutkin netistä niitä vaihtoehtoja.
En aio riskeetarata sitä, että onko tämä myrkkymarja vai syötävä :D.

Mustis epäili tämän olevan mustakonmarjan, joka on myrkyllinen, mutta minusta se on matalampi kasvi, tämä on korkea (jo pari metriä) pensasmainen puu.
Tämä tekee terttuun punaisia puumaisia marjoja ja kukinto oli valkoinen terttu.

Tämä lienee jostain muualta otettu kuva?


Toinen kukkakuva
Yritin etsiä aikaisemmin ottamiani kuvia ko. pensaasta, en löytänyt.
Epäilin, että noissa kuvissa olisi tuosta pensaasta, mutta toisessa, jossa on paljon valkoisia kukkia, on maastossa kiviä ja mun pensaan juurella ei ole kiviä, joten se on varmaan jostain muualta otettu, en muista mistä, oletan, että se on se myrkkymarja tai sitten joku muu, tunnistaako kukaan?







Tämä toinen valkea kukkaterttu, on ehkä juuri tuon pensaan kukka, mutta voipi olla ihan mistä muualtakin.





Nuo marjaiset kuvat ja lehdestä otettu ovat nyt uusia kuvia. Mustis mainitsi taikinamarjan, joka minusta sopisi aika hyvin, mutta kukinto jäi mietityttämään.

Tässäpä pulma, osaako kukaan ratkaista?
Kiitos mielenkiinnostanne ja ihanaa syksyä kaikille!