tag:blogger.com,1999:blog-8635141693770281280.post722313268860697058..comments2023-10-23T21:02:20.648+03:00Comments on Elämäniloa ja lettuja: HirvenlihastaPlättyhttp://www.blogger.com/profile/09649269980022700307noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-8635141693770281280.post-35761928863003942602011-07-05T05:21:53.684+03:002011-07-05T05:21:53.684+03:00hei, olet lukijani ja joskus myös kommentoinut.. s...hei, olet lukijani ja joskus myös kommentoinut.. sivullani on lahja, jonka jaan sinulle.. tule ja ota.. toivon koko sydämestä onnellista kesää ja paljon rakkautta elämään.. Kiitos että olet ystäväni. tässä yhteisessä foorumissa, jossa suuri joukko on yksi kansa, kaikki toisiansa rikastaen, jokaisella on oma mielen kuva , runo tai tarina, se on ihana siunaus.. vain siitä syystä jaksamme jatkaa...kaisu marjattahttps://www.blogger.com/profile/04908911074674287602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8635141693770281280.post-87971470922489801402011-07-04T05:44:46.637+03:002011-07-04T05:44:46.637+03:00hirvee hyvää hirveen lihhaa.. minä syön hyvin ´väh...hirvee hyvää hirveen lihhaa.. minä syön hyvin ´vähän liha.. reuma on parempi, kun ei syö lihaa.. sienet ,marjat, siem´menet,pavut kaikki juurkset ja hedelmät , tofu ja soija tuotteet.. ja kun on oikeen nälkä vaikka jäniksen jälkjet.. sivullani on sinulle lahja..kaisu marjattahttps://www.blogger.com/profile/04908911074674287602noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8635141693770281280.post-6022060611624770812011-05-08T01:25:39.785+03:002011-05-08T01:25:39.785+03:00Hirveen hyvää äitienpäivää Sinulle. Ja hirveen läm...Hirveen hyvää äitienpäivää Sinulle. Ja hirveen lämmintä ja työntäyteistä sunnuntaita teille. <br /><br />Toivotan. :)orvokkihttps://www.blogger.com/profile/11408082210385156163noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8635141693770281280.post-12530742503113771662011-05-04T01:01:48.824+03:002011-05-04T01:01:48.824+03:00Samaan tapaan perkkailen kuten Sinäkin Plätty ja v...Samaan tapaan perkkailen kuten Sinäkin Plätty ja viime syksynä jopa lapsenlapsen kanssa:) Itse marinoin punaviinillä (Chenet) ja lätkäisen voita niin että tuntuu ja tietenkin niitä mausteita, eli lähinnä suolaa, sipulia ja pippurisekoitusta ( rose-, musta- ja mauste-) haukuttu ihan hyväksikin?<br /><br />Ullikselle vastaan että pitävät peijaisia vieläkin ainakin täällä villissä lännessä ja viime syksynä sain kutsun Himangallekin:)<br /><br />Kuulostaa Laali aika mukavalta? Itse en on metsästänyt, olen ollut muuten vain hirvinainen kun mies metsästi:)Irja Viirrethttps://www.blogger.com/profile/07191614876059940806noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8635141693770281280.post-76284273082345074832011-05-03T21:42:11.212+03:002011-05-03T21:42:11.212+03:00Meillä täällä Lemlandissa Knutsbodan kylässä metsä...Meillä täällä Lemlandissa Knutsbodan kylässä metsästysporukka järjestää juhlat (peurapeijaiset) ja tarjoaa ruokaa ja juomaa koko kylän porukalle joka vuosi. Orkesteri soittaa ja tanssitaan. Olen ollut pari kertaa. Kiva juttu, kun tutustuu kyläläisiin, olen asunut täällä vasta vuoden 2008 syksystä.Laalinlallauksiahttps://www.blogger.com/profile/03189502991617349322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8635141693770281280.post-14649334465329480942011-05-03T20:57:30.625+03:002011-05-03T20:57:30.625+03:00Kiitos Laali ohojeista,jospa aina jotain tarttuis ...Kiitos Laali ohojeista,jospa aina jotain tarttuis hihaankin (mitenkähän tämäkin sanonta sopii tähän, ruokaohojeita hihhaan:D)<br /><br />Niin Ullis, monia tapoja on, täällä antavat maanomistajille sen lihaköntin ja pitävät vielä koko kylän väelle hirvipeijaatPlättyhttps://www.blogger.com/profile/09649269980022700307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8635141693770281280.post-864698036844044722011-05-03T18:08:44.604+03:002011-05-03T18:08:44.604+03:00Etelä-Pohojanmaalla on tapana pitää vuosittain hir...Etelä-Pohojanmaalla on tapana pitää vuosittain hirvipeijaiset, jossa maanomistajille tarjotaan hirvenlihasoppaa. <br />Toinen tapa on on arpoa paistilihoja maanomistajien kesken. <br />Itse en oikein ole koskaan ollut "onnellinen", kun paistiliha on osunut kohdallemme. <br />Olen sen kuitenkin valmistanut sen karjalanpaistitapaan (sianlihaa ja hirveä)uunissa hauduttamalla. Mausteeksi vain sipulia, suolaa ja pippureita, katajanmarjaa sekä vähän rosmariinia. <br />Kypsennysaika on vain niin hirvittävän pitkä:)ulleriinahttps://www.blogger.com/profile/15806294763214300645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8635141693770281280.post-10598519695852037882011-05-03T13:54:50.675+03:002011-05-03T13:54:50.675+03:00Kiva juttu tämä, taas kerran!
Oletpa sinä kova li...Kiva juttu tämä, taas kerran!<br /><br />Oletpa sinä kova likka kun menit antamaan ukkeleille nenille tuossa asiassa! :D<br /><br />Itse laitan hirveä, ja muutakin riistaa seuraavasti:<br /><br />Teen fileointiveitsellä pikkureikiä paistin ympäri (paahtopaisti). Reikiin työnnän valkosipulista vuoltuja tikkuja. Sitten paistan kuumalla pannulla koko hökötyksen niin, että kaikki solut sulkeutuvat eikä paisti vuoda nestettä, tulee kauniin ruskea ympäriinsä.<br /><br />Sen jälkeen pyöräytän myllystä mustapippuria ja hieman suolaa pintaan. Sen jälkeen kierrän pekonia ympäri (cocktailtikuilla ehkä kiinni muutamasta kohtaa. Sitten paistopussiin, ja uuniin, kunnes on kypsää. Voi tehdä ilman paistopussiakin.<br /><br />Tämä on ollut valtavan suosittu ruoka meillä aina. Yksinkertainen ja helppo, eikä vuoda paljon nestettä, vaikka luulisi niin käyvän, kun tekee monta reikää paistiin. <br /><br />Tärkein vaihe on tuo pinnan paahtaminen kunnolla, teen sen tietenkin valurautapannulla voissa, kuinkas muuten?! <br /><br />En käytä eikä paisti kaipaakaan enempää mausteita kuin nuo perusmausteet, kuten sinullakin.<br /><br />Kun tätä paistia leikkaa, tulee kivan näköisiä valkosipulipilkkuja siivuihin, ja maistuu hyvälle! <br /><br />Tätä teen myös naudan paahtopaistista aivan samalla tavalla.<br /><br />Jos on "huonompia" lihapaloja, ettei saa kokonaista isoa paistia, olen leikannut lihan sentin paksuiseksi levyksi, levyn päälle valkosipulivoita, mustapippuria, suolaa ja pekonisiivuja. Pekonin voi jättää poiskin.<br /><br />Sitten rullalle ja päälle muutama pekonisiivu vielä, sitten koko pötkö verkko"sukkaan", tai cocktailtikuilla kiinni. Sitten paistumaan uuniin kunnes on kypsää.<br /><br />Valuneesta nesteestä teen kermakastikkeen, mieluiten luonnonsienikastike tyyliin metsästäjänkastike. Eli sulatan voin, lisään sienet, annan veden haihtua siitä, mutta voi ei saa ruskistua, sitten lisään jauhot, sekoitan hetken ja sitten lihaliemi ja kermaa sekaan, vähän vettäkin, jos on tarpeen, ja haudutus. Sitten ehkä vielä ripaus suolaa ja jos tykkää, pippuria, minä käytän usein valkopippuria tuossa kastikkeessa kun tykkään sen mausta, mutta laitan kai yhtä usein mustapippuria. <br /><br />Koska rakastan valkosipulia, tarjoan vielä lihan päälle valkosipulitankoa, jonka ohje on blogissani. Pakastetusta valkosipulitangosta on myös helppo vuolaista lastuja lihan päälle vaikkapa juustohöylällä.<br /><br />Ja tietenkin puolukat tai karpalot sopivat. Myös minttuhyytelö käy, mutta itse en tee juuri koskaan sitä.<br /><br />Näinhän tässä ruokatunti kului mukavasti! :DLaalinlallauksiahttps://www.blogger.com/profile/03189502991617349322noreply@blogger.com