Tunnisteet

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Plätteröinen testailee ja muistelee

Testaan, miten tänne onnistuu PowerPoint-diaesityksen linkittäminen. Olisi ihan mukava osata kaikenlaista tietokoneista, mutta tämähän veisi sit koko elämisen ajan, jos kaikki opettelis. En ossaa vielä tehä tästä mun blogistani mieluista, joka olisi kaunis, en kyllä oo opetellukkaa, pikkuisen vaan jottain kurkistanu ja ku ei heti onnaa, niin se on vaan siirtyny hamaan tulevaisuuteen.

Kauan sitten, kun olin töissä, järjestin siellä henkilökunnalle ja opiskelijoille illanvietot, pikkujoulut sun muut, joskus joku muu innostui järkkäämään niitä, mutta useimmiten minä jouduin tai sain olla remmissä.
Useimmiten oli musiikkina karaoke ja olin saanut luvan hankkia niitä Finnhitsin VHS-karaokekasetteja (jotka olen saanut ”perinnöksi” itselleni), silloin ei vielä ollut karaoke- DVD levyjä lainkaan. Talolla oli hienot vempaimet, kun oli musiikkialan koulutustakin.
Loppuaikoina muutamat työkaverit sitten nurisivat, ettei aina olisi sitä karaokea (joskus oli kyllä opiskelijoista koottu orkesteri ja jopa rehtorin ja opettajan lanseeraama orkesteri), niin silloin aattelin, että oottakaahan, kun minä jään eläkkeelle, niin aivan varmasti kuuntelette karaokea.

Niinpä sain rehtorilta luvan itse järjestää omat läksiäisjuhlani ja sain valmistella niitä osittain työaikanakin, joten viimeisen vuoden aikana kokosin ja harjoittelin konsertti-ohjelman karaoketaustoilla ja välillä spiikkasin elämäni vaiheista lapsuuskodista lähtien. Keräsin ja skannasin valokuvistani sopivat kuvat PowerPoint-esityksiin laulujeni taustoiksi. Siinäpä oli urakka saada kuvat vaihtumaan laulujen sanoihin sopivasti ja kuinka kauan aina yksi kuva kerrallaan näkyi ja että kuvat loppui samaan aikaan kuin laulukin, mutta oli tosi mielenkiintoista ja haastavaa.

Kotona harjoittelin siten, että tietokoneessa pyöri kuvat ja televisiosta laulun sanat, samalla siinä hoilatessa aina välillä pysäyttäen molemmat ja muuttelemalla aikoja ja vaihtelemalla kuvien paikkaa ettei esimerkiksi merta näkynyt silloin kun metsässä ravasin:D

Konserttiin oli kutsuttu koko henkilökunta, minun sukulaiset ympäri Suomea, joita siis ON paljon ja lisäksi karaokeseuralaiset ja muut ystävät. Yleisöä olikin 70 – 80 henkeä. 

Konsertti onnistui yli odotusten. Yhden laulun lauloivat lapseni yhdessä, yhden lauloin poikani kanssa ja yhden laulun lauloivat lasten lapseni, piti kaikkien kolmen laulaa, mutta vanhin oli sairas, eikä päässyt koko juhlaan ja pienimmäinen (2v.) ei oikein kehannut laulaa siihen mikkiin lainkaan, mutta tytär(7v.) lauloi nätisti.

NYT kone lopetti PowerPoint- esityksen lataamisen sanaan error, voihan räkä, ei siis onnistunu, mutta lataan konsertistani kännykkäkameralla otetun alkusanat ja pätkän ensimmäisestä laulustani ja liitän joitakin kuvia.
Olen tästä aiheesta kirjoittanut joskus aiemminkin, mutta ehkä se on minulle niin tärkeä tapahtuma ja etappi elämässäni ja suuri muutos, jota ei hevin unohda. Kaiken kukkuraksi vielä kaunis ja ihana muisto.


"Karaokekoukku"-konsertista

Mummo, lapset ja lastenlapset

Tunisiassa

20 vuotta samalla työnantajalla

Lapissa yöllä taskulampun valossa otettu kuva naalista

Yhden kesän pässit:D

Työn ohella firmani tuotoksia Raahen Festivaaleilla

Veistämämme vene
Karaokekoukku 24.10.2008 Ohjelma

Viimeinen kevät,
säv. Hadjidakis, suom.san. Saukki

Valkoakaasiat
säv.Trad , san.R.R.Ryynänen 

Tämä yö
säv. Quarantotto/Sartori, san. P.Kaivanto , suom.san. Saukki

Akselin ja Elinan häävalssi
säv.Heikki Aaltoila, san.Heikki Aaltoila

Lapin äidin kehtolaulu
säv.K.Hämäläinen, san.K.Hämäläinen

Äidin syntymäpäivä (lapset)
säv.R.Helismaa, san.R.Helismaa

Lintu ja lapsi (Lastenlapset)
säv.J.Gracy - J-P.Cara, san.Pertti Reponen

Katso luontoa ja huomaa
säv.Matti Siitonen, san.Vexi Salmi

Laulu kuolleesta rakastetusta
säv. Kaj Chydenius, san. Marja-Leena Mikkola 

Kaunis on luoksesi kaipuu
säv. Eino Partanen, san. Eino Partanen

Muisto (Memory)
säv. A.L.Webber-T.Elliot-T.Nunn, suom.san. Raul Reiman 

VÄLIAIKA ja KAHVITARJOILU

Ei koskaan sunnuntaisin
säv. Hadjidakis, suom.san. Saukki

Sulle silmäni annan
säv. Vittorio Ferri-Piero Pintucci

Sattuma kuljettaa
säv. Pace/Pilat, suom.san. Saukki

Borriquito
säv. Pubillcalaf Pedro, san. Pubillcalaf Pedro

Levottomat (Hannun kanssa)
säv. Leskinen, san. Mansikka-aho

Illalla illalla
säv. S.Taccani, suom.san. Saukki

Syksy
säv. H.Tokazier, suom.san. P.Reponen

Lokkivalssi
säv. Trad, san. Trad

Miksaajana ja taustasoittajana
Martti Mäki-Turja LL-Viihde

Ylimääräisenä lauluna oli Juliska


Kiitos jos jaksoit tänne asti olla kanssani, elämässä on kaikenlaista kivaa ja uusia muisteltavia juttuja elellään.

6 kommenttia:

 1. Aivan ihanaa! Ihania kuvia!

  Olet sinä tehnyt vaikka mitä!

  Tänään menin sinun reviireille, tein nimittäin plättyjä! Olipa hyviä! Olisin pyytänyt sinut tekemään mutta kun olet niin kaukana!

  VastaaPoista
 2. Kiitos hoitsu, eiköhän me kaikki ole tehnyt vaikka mitä elämän varrella, ainakin on ehtinyt ku on näinkin pitkään eläny. Paljon olisi vielä sellaista tekemätöntä, jota haluaisi kokeilla. On vain tullu laiskuus ja mukavuudenhaluisuus, eikä enää pystykkään, näin se on uskottava.

  VastaaPoista
 3. Enpä ole vähään aikaa plettuja paistanu, oisin voinu tulla makustelemaan sun tekemiäsi.
  Mutta tein makeasta kuusamasta ja mustikoista maukasta piirakkaa ja tarjosin sitä vierailleni.

  Näin taaksepäin kun elämää tarkastelee, niin huomaa, että on sitä kaikkee teheny joko osittain pakosta tai vapaaehtosesti, mutta eipä ainakaan kaduta, ettei oo muistanu elää:D Kiitti kommentista.

  VastaaPoista
 4. Nyt katsoin plätty tämän Sinun esityksen, voi että sinä osaat!!! Hieno homma! Minäkin treenaan ja laulaa luikautan kyllä vielä jossakin jotakin, mutta paljon helpompaa. Halaukset kullalle myöskin, olen puolestasi onnellinen:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos mustis, halataan ja halitaan:D ja kyllähän sinä laulat ja ihan hyvin, kun vaan laulat.

  VastaaPoista