Tunnisteet

keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Kukka kaunein

Paljon puhutaan rakkaudesta, minä rakastan kukkia, perhosia, metsää, merta, järviä, eläimiä, lapsia, laulamista, ihmisiä, erityisesti siis... ja ja ja paljon muita asioita, lyhyesti sanottuna ELÄMÄÄ.

Eilen koimme yhden elämän kohokohdista, kun sain kukkimaan Tuoksulehtikaktuksen, jota monet erheellisesti kutsuvat yön kuningattareksi tai -prinsessaksi, koska tämä kukkii samalla lailla vain yhden yön ja on aivan huumaavan tuoksuinen.

Tämä kukka kukki minulla viimeksi yli 30 vuotta sitten, kun asuttiin Porvoossa. Toisenkin kerran se olisi kukkinut, mutta pudotti nuppunsa, kun muutimme tänne Raaheen.

Kuvat kertovat kukan kehittymisen alkaen 6.9.2011 klo 15.50 - 7.9. klo 11.00

6.9.2011  klo 15.50






Minä ja kukkan klo 21.15





Klo 23.30


Keskiyön aikaan



Aamulla klo 10.00

7.9.2011  klo 11.00

10 kommenttia:

 1. voi ihme! onpa ihana kukka ja kuvasarja! oot ollu sitkeä kasvattaja. vaikka kyllä minunkin posliinikukkani on kulkenu mukana monia vuosia, varmaa parikymmentä...eka kerran kukki muuton (yhden niistä) jälkeen kesällä -02, sen jälkeen melkein kerran vuodessa. nyt mulla on viiskymppinen kliivia, kummityttäreltä saatu, pidin sitä kesän ulkona enkä nyt ole kastellut, saas nähdä...!

  VastaaPoista
 2. Palaan vielä - on se ihmeellinen 'Kukka'...!

  VastaaPoista
 3. Aivan superihastuttava kuvasarja!

  En tiennytkään että olet asunut Porvoossa. Minä muutin sinne 1981, eli kolkyt vuotta sitten, ja asuin siellä lähes 20 vuotta ennen kuin muutin takaisin Ruotsiin! :D

  Tuntuu että se olisi ollut eilen!

  VastaaPoista
 4. Hienoa, Plätty. Upea tää sinun kuvasarjasi. Ja kaunis on kukka. En ole tainnut koskaan nähdä, naapurissakin tämä, tai jokin muu, joka kukkii harvakseltaan muutaman päivän (?) on heidän maalla.

  Et tainnut muuta tehdä tuon "synnytyksen" ajan kuin kuvata. Mutta se kannatti.

  VastaaPoista
 5. TT, minullakin on posliinikukka, josta olen kirjoitellut aiemmin ja kuvannut. Senkin kasvatin oksasta, kun nuorimmaiseni syntyi 30 v sitten ja se kukki eka kerran toissa vuonna, kun tämä tyttäreni valmistui, hieno yhteensattuma.
  Tämä kaktus on edesmenneen mieheni tädiltä saatu oksa, siis jo yli 40 v vanha.
  Kliivia on mulla myös äitini perintönä ja on myös kukkinut.
  Toivottavasti sinä saat sen omasi nyt kukkimaan, on komea kukka.

  VastaaPoista
 6. Laali, olemme asuneet Porvoossa vuoden, siitä on aikaa n. 35 v.

  VastaaPoista
 7. Orvokki, kävin minä välillä laulamassa olohuoneessa karaokea, teki mieli siirtää kukka näkyvämmälle paikalle, mutta en raaskinu, ettei se lupsahda liian aikaisin:D

  VastaaPoista
 8. Aivan kuin yönkuningatar miksi et hihkaissut...

  VastaaPoista
 9. Se on kuin yönkuningatar, Mustis, minäkin aluksi luulin niin. Siihen on ehkä tulossa uusi nuppu. soitan kun ja jos se on kukka, eikä lehti.

  VastaaPoista