Tunnisteet

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

HyvänMieLen poStaus


Kiitos Aikatherine tästä hyvän mielen haasteesta, tuli ihan hyvä mieli:)

"Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen)."

Olen nyt lukenut muutamien listauksia ja ovat olleet hienoja, kauniita ja isoja asioita, korkeamman päätettävissä olevia ja hyvää mieltä tuottavia.

Paljon on asioita elämässä, jotka tuottavat hyvää mieltä minullekin, mutta olen aina sanonut, että pienistä murusista onni koostuu, joten ajattelin tehdä poikkeuksen ja kerronkin vain niitä murusia ja jätän laajemmat asiat sanomatta, niitä silti on, mutta tällainen ratkaisu, olenhan omituinen höpöttäjä.

Järjestyskin on sikin sokin, vähän niinku minä itekki:D

 1. Inspiraatio
  Piharakennus, jossa minulla on teollisuusompelukoneet ja jonne on remonttien yhteydessä raahattu kaikki ylimääräinen tavara, johon lapset ovat tuoneet vanhat vaatteensa ja kaiken ylimääräisen, jonne olen kerännyt/kasannut kaikki mapit, on paperia, kangasta, nippeliä, näppeliä ja kaikenlaista rompetta niin palijon, ettei sinne jalalla mahdu, eikä se ole ollut lämmityksessäkään, sinne on hämähäkit saaneet monia vuosia tehdä rauhassa seittejään jne.
  Eilen sain inspiksen aloittaa raivaus, siitä tuli hyvä mieli, tähtäimessä on saada se kesäksi kuntoon.
 2. Musiikki
  Tiedätte kaikki, että pidän laulamisesta, myös sen tiedätte, etten ole mikään hyvä laulaja, en pysy tahdissa, aina en meinaa saada sävelestä oikeaa otetta, minua on arvosteltu, moitittu, joskus jopa ivailtu, mutta ilahduin suuresti, kun poikani, joka on musikaalinen, soittaa ja laulaakin, musiikkiluokat käynyt ym. sanoi, että hänen mielestään olen kympin laulaja ja perusteli sillä, että hän on saanut kylmiä väreitä laulaessani, on kuulemma tunnetta laulussa ja se on paljon hienompaa kuin laulaa vain teknisesti oikein.
  Tuli hyvä mieli, sillä se ei ollut imartelua, hänen ei tarvitse mielistellä.
 3. Kukat ja kaikki, mikä kasvaa mullassa ja maassa
  Kukat, tiedätte varmaan pienikukkaisen tulilatvan, sain joulun jälkeen sellaisen, mutta keltakukkaisen, kaverini tyttäreltä, kun tuli käymään perheineen.
  Yleensä nämä kukat kuolevat, kun ovat kukkimisen lopettaneet, mutta tämä, vaikka en ole paljoa hoitanut, kun ajattelin, ettei se uudelleen kuki kumminkaan, niin tänään huomasin pari-kolme uutta pientä kukkaa, se teki iloisen mielen.
 4. Lepo ja harmonia
  Nukuin aamulla pitkään ja kun heräsin, kaverini sanoi, että on keittänyt puuron ja termasissa kahvia. Tämä on luksusta, hän on aamuvirkku ja tekee näin melkein joka aamu, ihanaa.
 5. Muistot
  Pihamökkiä raivatessa löysin vanhan kortin, jossa oli poron kuva. Se kortti oli lähetetty Sevettijärveltä nuorimmaiselleni, joka oli veljeni perheessä hoidossa. Siinä kortissa kerrottiin, että nukuttiin teltta-ahkiossa ja kohta lähdetään Norjaan voiostoksille:D
  Mukavia muistoja.

  Sevettijärveltä silloin joskus

 6. Lapset ja lastenlapset
  Kerran olin laulukilpailuissa Emoniemen leirintäalueella, siellä meillä oli mökki ja minua tuli nuorin ja vanhin tyttäreni ja 4-vuotias tyttären tytär kannustamaan. En päässyt silloin jatkoon, mutta pikku tyttö sanoi, että olis se mummo saanu voittaa ku laulo niin hyvin, että hippulatki nauro:D
  Tämä samainen tyttö kysyi ujosti, että saisko hänkin laulaa mikrofooniin ja tietysti minä menin vetäjältä kysymään sitä.
  Vetäjä kysyi minkä haluaisit laulaa, niin vastaus oli Meksikon pikajuna, sitä ei ollut karaokena, mutta tyttö sai aloittaa kilpailut ja lauloi ilman säestystä kaksi säkeistöä siitä laulusta, pappa oli opettanu, mutta äitinsä ei ollu luvannut muita säkeistöjä opettaa. Ei oikein ollu nelivuotiaan laulu, varsinkaan ne loppusäkeistöt, mutta komeesti lauloi ne pari säkeistöä.
  Lapsista ja lastenlapsista tulee tosi hyvä mieli.
 7. Linnut ja luonto
  Lintupuuta katsoessani näin pitkästä aikaa viherpeipon, kesä tulee, ihanaa.
 8. Matkustaminen Suomessa ja ulkomailla
  Saan kaverinikin lähtemään etelään, Turkkiin, siellähän meillä on miitinki Heikin Baarissa, ai kun kivaa.

  Tämä on Tunisiasta.

 9. Koti ja terveys ja vanheneminen: 
  Tultiin saunasta ja sain vielä ihan ite leikattua varpaankynnet,hih.
 10. Ystävyys, läheisyys ja rakkaus
  Läheisyys, se on tärkeää, sylissäkin olis joskus kiva olla, mutta ku oon niin iso ja painava, etten halua rasittaa toista, mutta olen keksinyt, että kun menemme sänkyyn ja kyljelleen nukkumaan, niin johan siinä oon sylissä.:)))

Tämmösiä pieniä pipanoita, olishan näitä hyvän mielen hassutuksia enempikin, mutta tässä nyt aluksi. Kiitos Aikku, toivottavasti edes pikkuisen suupielet suuntaavat korvia kohden näitä lukiessa.

Ketähän haastaisin, moni on jo saanut tämän haasteen, mutta jos tulee kaksi kertaa, niin äläkää välittäkö.

Tässäkin teen poikkeuksen ja haastan vain miehiä:D, tässä on viisi, mutta olisihan täällä toinenkin mokoma. Toivon että hekin ottaisivat haasteen vastaan ja kirjoittaisivat näitä hyvän mielen kymmentä listaa.

On joskus hyvä pysähtyä miettimään, mitä oikein haluaa elämältä ja mistä kaikesta tuleekaan se hyvä mieli, ihan ne pienet murusetkin, suuria toiveita ei ainakaan itselläni enää ole, mutta nautin niistä, mihin pystyy ja jaksaa.

Haastan ainakin seuraavat miehet ja toivon, että muutkin ottavat haasteen vastaan jossain muodossa:

Gandalf
Pedro
jupeta
shamaani
Tyhjä kannu

Tässä nyt sitten se haaste tulee:

"Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen)."

6 kommenttia:

 1. Ihana! Juuri tätä toivoin jos luit tekstini. Persoonallisia ominta itseä ja juuri oman itsen mielihyvä juttuja. Ja nämäkö pieniä muruja? Minusta nämä on suuria onnen muruja, Lauluäänesi on kaunis , olen sen livenä Lossilla kuullut. Riippuen laulusta, kyllä sinä saat sydämenkin värisemään äänelläsi- Se on Luojan lahja, jota minulla ei ole.. Kaikki mitä kerroit tuo hyvän mielen ja hymyn kaikki on niin totta, sen tuntee kun lukee. Olet niin aito ihminen, että harvoin tapaa. Monilla on roolit päällä. Kiva kun ehdit tehdä kiireestä huolimatta, inspishuoneesi houkuttelee:)) ja voi mistä löytäisin tuollaisen armaan, joka keittäisi aamupuuron ja kahvit ja ottaisi illalla syliin...jaa jaa onhan niitä, mutta monien asioiden on osuttava YKSIIN ja ehkä minulla on jo myöhäistä. Jos sitten seuraavassa elämässä. Jos sellainen tulee, en minä tiedä. Kunhan höpäjän. Kiitos ja Siunausta nyt ja matkallesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku kommista. Sanon vaan lyhyesti, että koskaan ei ole liian myöhäistä, se on vaan asennekysymys:D
   Höpäjäminen on kivaa.

   Poista
 2. Oijoi ja voivoi, omaan blogiin oli kai tarkoitus laittaa näitä "hyviä mieliä", ja mina vastasin Samakasaan Gandalfin haastamana. Haittaaksse(vrt Putous).
  Olen huonohko helmeilemään sanoilla, ennemmin höpööttelen suullisesti.

  Ja minun ilot on sellaisia pikkuisia väläyksiä, suuret riemunkiljahdukset puuttuu.

  Hyvää keväänjatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvätahtone voivotus:D Ei haittaa, hyvä että kasaan saatiin hyvvää mieltä, niinhä minäkkii vaan höpöttelen, ollaan ihan omituisia höpöttäjiä.

   Pikusista ne suuret kasvaa:)

   Kevättä, kevättä ja lintujen sirkutteluja!

   Poista
 3. Paljolti ne samat asiathan meidän ikäluokkaa ilahduttaa. Itse yritän koota niitä Onnen pisaroita, niinkuin laulussa sanotaan.

  Jos saa liian suuren onnen, jonka sitten kadottaa, mitä jää jäljelle? Onnen pisaroissa on hyvää se, että harvoin kaikki menee kerralla. Aina jää jotakin kallionkoloon!

  Kevät on hienoa aikaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Annasein, mieluummin monta pientä hyvää kuin yksi iso:)

   Nyt on ollukki komiat ilimat.

   Poista