Tunnisteet

maanantai 31. lokakuuta 2011

Arvausleikkejä ja vähän muutakin

On mukava lähteä reissuun, mutta vielä mukavampaa on palata kotiin.

Kyllä se on niin, että aikansa kutakin, ei minusta enää olisi tuollaiseen menoon ja vilskeeseen pitemmän päälle, kuin mitä tyttäreni perheessä nyt on.

Tyttäreni oli työreissussa Tukholmassa 5 pv. ja vävy teki pitkää päivää töitä ja töitten jälkeen suoraan talotontille.
Kaverini kävi myös parina päivänä auttamassa, kun ensi viikolla tulee talopaketti ja kaikki pohjustus pitää olla valmiina.

Nuorimmaisen lapsen (5v) vein päiväkotiin ja hain pois, vanhempi (10v) osasi itse mennä linja-autolla musiikkikouluun, mutta kahtena iltana oli baletti, sinnekin osasi kyllä linja-autolla, mutta perjantaina vein ja hain, kun silloin keskikaupungilla on vähän rauhattomampaa. 
Päivällä valmistelin ruoat sun muut.
Huhhuh. No, hyvin meni kuitenkin, eikä pahempia mokia tehty, laulamassa emme nyt käyneet, mitä minä isseksein opettelin sitä semifinaalikappaletta ulkoa, ku on tää hijasoppinen pää, niin täytyy hyvissä ajoin harijotella:D
Marraskuun viimeisellä viikonlopulla on sitten se Tähtiartistisemifinaali meillä molemmilla.

Paluumatkalla käytiin Ähtärissä veljeni luona äänittämässä pari laulua CD:lle, jotka lähetän myös yhteen kisaan, johon velpoika sai höynäytettyä, tokkopa siitä mittään tullee, mutta sama se, oon kuitenkin mukana:)
Velmies oli pärjännyt hyvin Onnenpotkukisassa Yyterissä, oli päässyt toiseksi ja näin ollen pääsee levyttämään. Me emme ole tähän kisaan osallistuneet.

Sen jälkeen kävimme vielä mökillä katsomassa, onko kaikki ok. talvea varten.
Sinne oli ihanan rauhallista mennä edes käymään, olisi ollut kiva jäädä muutamaksi päivää, mutta ei voitu, kun maanantaina piti olla Raahessa.
Sanoinkin kaverille, että on tosi rauhoittavaa tulla tänne, olen jotenkin kokenut sen paikan sellaiseksi, jossa mieli rauhoittuu ja huolet unhoittuu.
Järvellä tuuli aika voimakkaasti, mutta ei silti ollut kylmää.
Sanoisin, että tämä kaikki on onnea, jos mikään.

Kotoa lähtiessäni katselin, miten kukkaset akkunalla alkavat taas kukkimaan.
Amatsonin Liljassa on 4 kukkavanaa, niihin on tulossa jokaiseen 4-5 isoa valkoista kukkaa, aivan mahtavaa.

Runsaskukkainen kaktukseni availee jo nuppujaan, joita on tosi paljon, ei koskaan aiemmin näin runsaasti.

1. Ensimmäinen arvauskysely:
Katselkaapa kuvia ja arvailkaa kuinka monta kukkaa/nuppua siinä on?
Ennen matkaa laskeskelin noin puolet nupuista, joten en ole vielä itsekään laskenut tarkkaa lukumäärää.
Laitan tähän useamman kuvan eri puolilta otettuna.

2: Toinen arvauskysely:
Mikä/mitä mahtaa olla kuvassa Nro 4. ?

Pari kuvaa järvestäkin, kuinka se tyrskyää myrskyssä, mutta sitten tyynellä säällä on kauniit värit. Vesi oli aika korkealla. Kaunista.

Montako kukkaa/nuppua tässä kaktuksessa on?

Sama kukka isompana

Edelleen sama kukka, kts. nuppujen määrää.

Kuva nro 4. Mikähän lienee?

Järvi myrskyää, kuva mökin rannasta

Sama järvi ja sama ranta tyynellä säällä, mutta vesi on korkeana.

6 kommenttia:

 1. Kivalta tuntui reissusi Plättyskä ja niinhän se on että kotiin on aina mukava silti palata ja arvailin nämä määrät ja muut jo tuonne kasan puolelle, joten en toista enää itseäni.. Hienoja rantakuvia, otatko kännykällä vai kameralla, ovat niin tarkkoja et kameralla varmaankin?

  Kukkakin on kaunis, minulla oli kokonaista yksi kukka, mutta sitä olikin rääkätty liikaa:)

  VastaaPoista
 2. Hei Mustis!
  Kyllä mulla on ihan vaan kännykkäkamera, sillä tulee hyviä kuvia, ainoastaan jos valoa ei ole tarpeeksi, ei onnistu.
  Pieleenhän sulla kyllä noi arvaukset meni, siis kaikki arvaukset:D
  Kato tuota kukkaa, kun on kolmekin nuppua yhdessä nokassa ja vieläpä samassa varressa välilläkin nuppuja, oon sitä ihan taivastellu itekki.
  Kaktustahan pittää välillä rääkätäkin, siitähän se vaan yltyy:)

  VastaaPoista
 3. Sinulla on puuhaa piisannut!

  Taidatpa olla viherpeukalo Plätty!

  Minullakin on paljon kasveja, nyt siirsin keväällä ulos siirtämäni takaisin sisälle, eikä meinaa olla tilaa enää! Ovat kasvaneet niin paljon.

  Minä en niitä paljon hoida, jos eivät kestä parin kolmen viikon kuivia kausia, saavat kuolla. Mutta ne jotka kestävät ovatkin hienon näköisiä!

  Enkelinsiivet ovat kukkineet pari vuotta yhteen menoon, ovat kyllä vaatimattomia kukkia. Mutta tosi kauniita viherkasveina.

  Usein ne muuttuvat talvella rankamaisiksi ja kasvavat pituutta, muttei tässä talossa, johon muutin 2008. Ikkunalaudat ovat syviä, eikä alla ole pattereita, voivat tosi hyvin, kuten muutkin kasvit. Niitä vain on aivan liikaa! En raski hävittää mitään, tulee vain uusia kasveja! :D

  Olen myöhässä joten en vastaa kysymyksiin! Tykkään kyllä kaikenlaisista kisoista mutta nyt missasin!

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Jäi sanomatta, että aivan ihania nuo järvikuvat!

  Mulla marraskuun ruusut, tai mitä ne nyt ovatkaan nimeltään, ovat kukkineet vähän milloin sattuu, viimeksi nyt kesällä. Nyt ei näy nuppuja.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Laali kommenteista. Puuhaa on/olis, ku viittis tehä. Nyt oli vieraita viikonlopulla.

  En minäkään paljoa noita hoida, kastelen joskus, kun muistan, välillä unohdan kokonaan, mutta ilmeisesti ne haluaa muistuttaa mua olemassaolollaan,heh.

  Tuosta kaktuksesta sain laskettua ainakin 225 nuppua, nyt ei niitä pystyis enää laskemaan, kun on aukaissut suurimman osan nupuistaan.

  Mullakin on enkelin siipi, jota en oo saanu kukkimaan, mutta kun se kasvattaa aina niin pitkälle niitä oksia/siipiä, että roikkuvat rumasti, niin minä aina pätkin ne poikki:(

  Mun kukat vissiin tykkää tästä vanhan talon ilmapiiristä:D

  VastaaPoista
 6. Joo, nuo enkelinsiivet ovat vähän kenkkuja joskus. Mulla ovat nyt tosi hienoja, lyhyitä, tanakoita ja kukkivat koko ajan. Kastelenkin niitä melko harvoin, ehkä parin viikon välein, talvella vielä harvemmin. Hädissään kai sitten kukkivat kun luulevat kuolevansa! :D

  Minäkin leikkaan niitä aika radikaalisti, ja juurrutan ne leikatut oksat ja laitan monta samaan ruukkuun, tulee matalia ja leveitä. Meidän vanhan talon ikkunasyvennykset ovat syviä, eikä ole patteria alla, joten viihtyvät hyvin myös yli talven.
  Laitoinkin tuonne blogiini kuvia enkelinsiivestäni.

  VastaaPoista