Tunnisteet

maanantai 7. marraskuuta 2011

Elämän illoo kukkasista, iliman hillooViikonloppu/pyhäinpäivä meni, kuten vieraatkin tuli ja meni, kaikki aikanaan.

Tiedättekö, että on lohdullista katsoa kuinka kukkaset loistaa, vaikka ite rapistuukin, no joo, ei mitään isompia huolia, mitä ny vähän särkyä siellä sun täällä, eikä nukuttua saa ko aamuyöllä, mutta hyvä niin, nukun sillon ku saa unen päästä kiinni:)

Mulla ku on niin vilikas tuo mielikuvitus, että pittää aina sängyssä ruveta suunnittelemaan kaikenlaisia tulevia tapahtumia ja mielessä vaikka harjoittelemaan laulunsanoja ym. Voihan nenä. Enhän mää tuosta aikonu kirijottaa, mutta olokoon, kukista minä vaan:DDD

Otin kuvia nyt tuosta "marraskuun ruususta" tai onkohan se joulukaktus vai mikä lienee, mutta on sitä ihailtu, se on keittiön akkunalla ja olohuoneen puolella kukkii Amatsonin lilja.
Voi kuinka kaunis ja puhdaslinjainen kukka se onkaan, hyvin neitseellinen, kuten emäntänsäkin; ikuinen neitsyt, siis horoskoopissa hih.

Lauluista vielä, oon koittanu opetella ulukua tuota Pirkko Mannolan laulamaa Viisi viimeistä minuuttia, kun valitsin sen Tähtiartistisemifinaaliin, joka on orkan tahdissa ja tämän kuun viimeisellä viikonlopulla. Siitä ei ole tehty edes karaokeversiota. On vain niin paksu pää ja lyhyt muisti, ettei taho mennä ytimiin. 
Täytyy vaan sannoo, että kaikkeen hullutuksiin sitä alakaa ja sain kaverinkin houkuteltua, hän valitsi myös vanhan hienon laulun Arpiset haavat.


Mukavaa marraskuista aikaa!

13 kommenttia:

 1. voi jestassentään ku oon pikkusen kade näistä kukkivista ruusuista ja liljoista -niijajoo lauluäänestä kans! laalillakin on hienot kuvat enkelinsiiviistä- mä en sitäkään ole saanut kukkimaan, kliiviasta puhumatta.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihania kukkia!

  Huomasin että olit laittanut kukkia blogiisi, ja minäkin olin laittanut omaani ihan tietämättä sinun laittamistasi! Hehhh... kukkahulluja kai molemmat!

  Sulla vaan on noin hieno ja mielestäni erikoinen tuo lilja, mulla ei ole sellaista. Mulla viihtyvät vain kukat jotka kestävät kuivuutta, kun en kastele kuin joka toinen viikko suurinpiirtein, ehkä harvemminkin.

  No ne jotka eivät kuole, kukoistavat! :D

  Minä olen aina osannut tuon Mannolan laulun ulkoa, mutten koskaan laula kun en osaa! :D

  Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 3. TT, mahdatko sinä yrittää hoitaa liikaa niitä kukkasias?, minä ku unohan ne välillä ihan kokonaan ja sitten ruppeen antaan substraalia ja puhelen ja laulelen niille, niin ne palakittee:D
  Kliivia mulla on äidin hyvin vanha kukka, samoin se yön kuningattaren näkönen on varmasti 40 v. vanaha ainakin, en minäkään oo noita ihan nuorena saanu kukkimaan, vasta vanahana, niin ku me itekki aletaan kukoistamaan eläkeiässä,hih.

  VastaaPoista
 4. Laali, eikös oo mukava olla kukkahullu, se on niinku ihan hyväksyttävissä olevaa hulluutta:D

  Tuohon liljan juuriinhan toissa kesänä teki kusiaiset pesänsä juuriin, kun pidin kukkaa vähän aikaa ulkona, nyt se palkitsee minua siitä, kun hoidin sen kuntoon:)

  On se kumma ku jotkut oppii niin heleposti noita laulun sanojakin ulukua ja mun pittää hirveesti päntätä, voi plääh sentään.
  Kivaa viikkoa sinullekin.

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä lauluharjoituksiin ja -kisaan. !!! Kyllä te osaatte..:D

  Sulla on tositosi upeita ja kauniita kukkasia. Meidän isällä oli kans tuommoinen, ja joulukaktukseksi kutsui sitä, kun kukki aina näin joulun alla. Systeri otti sen huostaansa isän poismenon jälkeen ja se on kans mahtava.
  Minusta on kiva olla kylässä kukkain luona, mutta itsellä ei ole enää ensimmäistäkään kasvia. Oli joskus, mutta ne aina kuoli. Ja uusikin kuoli.. ja taas uusi... Nyt en pidä enää. Se ei haittaa mua ollenkaan, kun tunnen itseni - en jaksa hoitaa niitä. Naapurini aikanaan vaihtoi mullat ym, kun näki antamiensa kasvien "kärsivän". Ehkä saan taas joskus jonkun kukan hetkeksi aikaa. :D

  VastaaPoista
 6. Voihan tuota väriloistoa!
  Mulla on tasan tarkkaan yksi ainoa viherkasvi, en viitti sen kuvaakaan laittaa, ku se ei vuoteen oo kasvanu yhtään.
  Kastelen sitä aina kun muistan. Siinä se!
  Ei oo onneksi vielä kuolla kupsahtanu.
  Sen nimikin on ihan hakusessa, punertaa lehdet alapuolelta, ihan siisti pieni rakas kukkani.
  Sitäpaitsi: Leikkokukkasia ostan aina viikottain maljakkoon, niin ja kuivakukkia mulla on iso läjä.
  Kesäisin kerään niittykukkasia, niitä rakastan, mutta nyt ei löydy enää kuin kuivettuneita talventörröttäjiä.
  Olipahan mulla nyt ihmeen pitkälti asiaa yhdestä vaivaisesta viherkukastani:)

  Oikeastaan syy on se: Mun huusholli on niin pimiä, mä kun rakastan ulkona noita ihania isoja havupuita, niitä ei sitten kaadeta:(, vaikka naapurit himoitsee niitä joka kevät ja syksy kaadettavaksi. Kummallisia naapuria!

  No nyt mä lopetan!

  VastaaPoista
 7. Kiitti orvokki, ei me oikeesti osata, jos osattais, niin eihän tarttis kilipailuihin mennäkkää:D Kiva on vaan joskus testata, että meniskö tuo ees nytkään nappiin.

  Ota kaktuksia, niitähän ei saa hirveesti hoitaa,niin ja tuo erittäin kaunis orkidea, sitä ei kuulemma saa kastella kuin kerran viikossa upottaa ruukku kokonaan veteen:) Siskon oppeja, mulle ei kukaan koskaan oo tuonu orkideaa, vaikka ihailenkin niitä ja ite en ostele.:DD

  VastaaPoista
 8. No, mutta leikkokukat ja kuivakuvat ovat aivan yhtä nättejä ja viherkukkiakin pitää olla, ainakin mulla, mm. aasinkorva.
  Kyllä ulkokukat ovat nyt jo vähissä, mulla yksi päivänkakkara yrittää vielä kukkia.

  Tiijätkö Ullis, että joku ihan pieni ja mitättömältä tuntuva asia saattaa olla erittäin tärkeä, niinkuin se sinun pieni viherkukkasi.
  Siinä vaan sitä jotain.

  VastaaPoista
 9. Jep plättynen, kiitos muistutuksesta... niitä orkideijoja pitääkin hankkia jahka koti tulee pikkuremontin jälkeen asuttavaan kuntoon.
  Virvellä, mun tyttärellä on niitä useita. Ja kirjahyllyn tms päällä on monta kukkinutta "tikkua", hän kun odottaa että niistä kasvaa uudestaan kukka, ja niin on lähtenytkin. Ne on ihania, erivärisiä, eikä ne ihan maltaita maksa..

  VastaaPoista
 10. Sinulla on sellainen koti että siellä mahtuvat kukatkin kukkimaan ja taisi olla aika pitkä ikkunalautakin, mikäli oikein muistan:) Ennen oli minullakin vähän jotakin kun isompi asunto, tosin mikään sisäkukkaiita en ole oikein ollut, mutta anoppi ja äiti taas olivat.

  Orkidea on vähän konstikas ja usemapi on kuollutkin, joko muuton vuoksi tai muuten vain, ystävät toivat tuparilahjaksikin pari vuotta sitten, mutta:(

  VastaaPoista
 11. soon syyskaktus, oikeesti, mutta aika yleisesti sanoovat jotta joulukaktus.. sama se mulle. toi on komee hyvin se kukkii kun saa valoa ja sopivasti lämpöä kosteutta niukasti.orgideahan nyt tarvii vettä vain kerran kuukaudessa ja upotus on hyvä.. kukkivaa marraskuuta

  VastaaPoista
 12. Mustis, muistit ihan oikein, kukkahyllyt ja kirjahyllynkin oon teheny itte lapin kelohonkapuusta sahatuista lankuista, mutta tilaahan nuo kukkaset vievät, vähän liikaakin:D
  Joskus haluaisin kokeilla orkidean kasvatustakin, ehkä joskus...

  VastaaPoista
 13. Kiitos Aikis tiedosta,hyviä joulunalusaikoja Sinullekkin.

  VastaaPoista