Tunnisteet

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Vastauksia ja matkakertomusta

Pieni matkakertomus, vaikka itse en tuolla matkalla ollutkaan, vaan ystäväni ja hänen kuviaan ja hänen kertomanaan innostuin jekkuileen.

Vastauksia pienen kerronnan kera:

Kuvien yhteinen tekijä on Singapore, sillä kaikki kuvat ovat sieltä ja olenhan aikaisemmin kertonut että ystäväni lähti aika yllättäen tyttärensä tueksi ja seuraksi Singaporeen, kun he olivat vasta muuttaneet sinne ja siellä oli talossa hieman ongelmia. Olen tullut siihen tulokseen, että meillä täällä Suomessa on hyvät oltavat, vaikka asumme vaatimattomasti. Ei auta hienot isot lukaalit uima-altaineen, jos siellä vilistelee kaikenmaaliman ötököitä ja ilima on ko linnunmaitoo, mutta kuumempaa ja kosteaa. Mukava on käydä lomilla tällaisissa paikoissa, mutta enpä osaa kuvitella asuvani kahta vuotta.

Siirrytäänpä sitten noihin kuviin.
Kuva 1 ja 3 ovat samasta kuvasta ja ovat apinoita neuvonpidossa, mitähän lie suunnittelevat:D
Siellä oli kuulemma eri kokoisia apinoita puistoissa ja jos jäi niiden lähettyville seisomaan, saattoivat kiivetä päälle, muuten varmaan ihan kivoja, mutta kun ovat villejä, niin olisivat saattaneet vaikka vähän näykkäistä.

Apinat neuvonpidossa

Apinoiden valtaus


Kuva 2. on kadun ylle laitettuja ilmapalloja tulevia formulakisoja koristelemaan. Ne kisathan oli jo Singaporessa ja kuva on sieltä paikan päältä.

Formulakisat tulossa


Kuva 4. on erään pelikentän varoitustaulu, ilmeisesti pelkät kiellot eivät ole tehonneet, vaan on pitänyt laittaa noin vaarallinen pelotin.

Aika erikoinen varoitustaulu


Kaverini on kertoillut matkastaan, ovat olleet yösafarilla, joka oli ollut aika peloittavakin, siitä ei ole kuvia. Puita on ollut aika erikoisia, viuhkan näköisiä palmuja ja korkeita riukumaisia puita, paljon kauniita kukkia ja kaupunki niin suuri, etteipä sinne yksin oo ollu asiaa huonolla kielitaidolla.

Niin pieni on ihminen:D

Eipä tee mieli asua noin korkealla.


Tämä riittänee lyhyeksi matkakertomukseksi, kun en itse ollut mukana, oma passikin oli ehtinyt umpeutua, enkä minä ainakaan olisi yhden vuorokauden varoitusajalla pystynyt lähtemään, niin se vaan on. Helsinkiin menimme yhdessä, mutta itse paluumatkalla kiertelin sitten Helsingissä, Porissa, Tammelassa, Jyväskylässä, Ähtärissä, mökillä ja lopuksi kottiin.

Kiitos arvuutteloille, tais olla aika vaikeita:D

Kauniita ja erikoisia kukkia

7 kommenttia:

 1. vaikka olisit laittanut kokonaan nämä kuvat en olisi ilman kertomusta arvailla mistä ovat. eli oli kyllä kohtuuttöman vaikea arvuuttelu.
  äänestämäni ehdokas meni läpi, ja kävin jo onnittelemassa. hän on helsinkiläinen nainen, ja luotan häneen. mutta politiikka ei ole yhden puolueen tulos se on nyt näyttää kolmen suuren yhteistyö ja kompromissit. toivotaan parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vaikea tais olla, mutta annoinhan vihjeitä, jotka olisi löytynyt mun aiemmista kirjoituksista.
   Nuo yksittäiset kuvathan olisi voinut arvuutella erikseen, ne ei mielestäni ollut yhtään sen vaikeampia kuin toistenkaan arvuuttelut, huumoria vain peliin.
   Ei oteta näitä niin vakavasti:D
   Minunkin ehdokas pääsi "remmiin".

   Poista
 2. Tuo matka kaverillasi on ollut ikimuistoinen. Ei sitä noin vaan milloin tahansa tuonne matkusta. Sisäreni tytär perheineen asui muistaakseni 6 vuotta Singgaporessa ennenkuin muuttivat Kuwaitiin (nyt sielläkin jo vuosia olleet). Minulla olisi ollut nukkupaikka ja opas, vaan eipä tullut mentyä.. ei myöskään ainakaan vielä Kuwaitiinkaan. ;)

  Singapore on mahtava kaupunki katsoa, ja tutustua erilaiseen kulttuuriin, ja mikä parasta, kaverillasikin oli "paikallinen" opas.
  Kivat kuvat ja kiva kertomus.

  Noista arvuuttelukuvista ei olisi ikinä osannut arvata oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ikimuistoinen, läheskään kaikki ei ollut positiivista, kova huoli tyttären perheestä, pienten lasten kanssa aloittaa taas alusta uudessa maassa, asunto, jossa mikään ei pelannut ja mustat rotat rapisteli väliseinissä, vaikka oli luksusluokan talo. Omistaja ei myöntänyt sitä, vaikka kävi rottien tuhooja myrkyttämässä. Saivat purettua vuokrasopimuksen ja asuvat tällä hetkellä huoneistohotellissa, kerrostalosta tulee uusi asunto (olikohan 14 kerros). Opashommatki oli niin ja näin, kun heillä itselläänkin oli opettelemista:D
   Kaverini oli todella väsynyt matkasta, en olisi päästänyt ollenkaan, jos olisin tiennyt kuinka rankka se oli. Mutta nyt on taas tilanne normalisoitunut, talven tuloon ollaan varustauduttu ja lauluharrastuskin jatkuu.

   Poista
  2. Kiitos Plätty. Hienoja kuvia apinoista ja tietysti muualtakin. Terveisiä ystävälle, toivottavasti hän on jo toipunut ja tilanne muutenkin parempi myös tytön perheellä. Nuo korkeudet eivät ainakaan asumaan houkutttele, huh:)

   Poista
  3. Moi Mustis, eiköhän se elämä kuluje etehen päin vaikeuksienkin jäläkeen, kerrotaan terveiset. Joulukuussa tytär perheineen tulee Suomeen ja meillekin muutamaksi yöksi ja käyvät ihan Lapissa ja pukkiakin tapaamassa.
   Kuuntelitko netistä meijän laulun pätkät? Ne on vielä siellä, mutta äänestys on mennyt ohi, ettei kannate soitella:D

   Poista
 3. Onko kukaan löytänyt ihmistä tuosta viidennestä kuvasta?
  Siellä se mun kaveri on:D

  VastaaPoista