Tunnisteet

lauantai 28. huhtikuuta 2012

4. osa matkamuisteloita: Turkissa 31.3. - 14.4.2012




Turkkilainen ilta

Meidän matkamme oli melkein koko ajan omatoimista, mutta turkkilaiseen iltaan oman hotellimme allasbaariin ilmoittauduimme.

Baariin oli katettu pitkä seisova pöytä ja siinä oli aivan ihania monia salaatteja ja ruokia ja pöydät oli sijoitettu kauniisti baariin ja altaan vierustoille siten, että näimme illan ohjelmat.
Tänne minäkin pukeuduin hienosti, se kilmalteleva, punakukkainen hame, josta kerran oli arvuuttelua ja kimalteleva toppi ja jakku ja kengätkin tanssikengät, vaikka oli ne rakkulat varpaissa, mutta kun ei tarvinnut kävellä pitkiä matkoja:D

Meidän pöytämme oli altaan resepsuunin puolella, siihen mahtui isommat pöydät ja altaan toisella puolella oli kaksi kahden hengen pöytiä. Toisessa istui yksinään vanhempi, isokokoinen nainen.

Tarjoilijapoika kävi häneltä kysymässä, jos hän olisi tuonut ruoat, mutta tämä nainen halusi itse lähteä hakemaan.
Seurasin kun hän lähti kävelemään altaan reunaa, jossa oli kapeahko väli toisiin pöytiin ja kulmassa hän astui toisella jalallaan veteen ja putosi altaaseen, jossa siis oli aika kylmää vettä.

Vetten päällä kävely ei siellä siis onnistunut.

Siinä tuli tarjoilijapojille hätä, miten saavat vedettyä ylös isokokoista naista, paljon isompi kuin minä, vaikka minäki oon iso. 
Neljä miestä sai vaivoin vedettyä hänet reunalle, mutta ilmeisesti terävä reuna teki kipeää, kun hän ei pystynyt kävelemään, vaan jäi istumaan. 
Siihen hänelle tuotiin huopa lämmikkeeksi ambulanssia odotellessa. Ambulanssin henkilöt laittoivat jalkaan lastan ja niskaan niskatuen ja nostivat baareille. 
Onneksi siinä ei kuitenkaan käynyt pahemmin ja seuraavana päivänä oli jo takaisin hotellilla.
Näin railakas oli turkkilaisen iltamme alku.

Syötyämme alkoi ohjelma, jossa oli muppetshowta, napatanssia, ym. turkkilaista perinnetanssiesitystä.
Yleisöstä hakivat mukaan myös vapaaehtoisia tanssijoita ja meidän pöydästämme pyysivät aina tätä Ilonaa ja kerran mun kaveria, eivätkä he lähteneet, mutta mua ”vanahaa” eivät kertaakaan kysyneet, niin en sitten lähtenyt lainkaan mukaan, vaikka olisin voinut tietysti mennä ja olisin halunnutkin, mutta taisin hiukan loukkaantua, kun minut sivuutettiin.

Sitten oli niitä arpajaisia, joilla houkuteltiin johonkin liikkeeseen ja kun sinne saivat, niin puolivängällä myydään. Tiesin tämän entuudestaan, kun oli kerran vastaavanlainen nahkatakkiesittely ja sielloin kans myytiin puolivängällä, jos meni hakemaan voittoaan liikkeestä.

Ilona voitti yhden arvoista ja seuraavana päivänä noutivat autolla (mekin lähdimme kaveriksi) kultasepänliikkeeseen. Ilona ja minä ostimme pienet korvikset ja kaikki saimme lahjaksi pienen onnea tuovan silmän kaulaketjuun liitettäväksi. 
Kaverille yrittivät myydä myös kaulaketjua, mutta hän oli jämynä, eikä ostanut:D

Turkkilaisesta illasta ei tullut otettua kuvia lainkaan, joten tämä tarina on nyt näin lyhyt ja kello on niin paljon, etten jaksa vielä muista retkistä kirjoittaa, sillä meillä on ollut iso puushouwi pari päivää, enkä ole ehtinyt tietsikan ääreen.

Laitan yhden kuvan, jota voitte arvailla, mikä se on, se liittyy kuitenkin seuraavaan osioon.



Vastailen huomenissa (tai ylihuomenna) siihen samakasassa esitettyynkin kuva-arvoitukseen, kun en oo siihenkään ehtiny vastata, mutta puita on nyt melkein kaheksi vuojeksi tehty:D
Kello on puoli kaksi yöllä, meen nyt kultsun viereen, hän vetelee hirsiä, puutyötähän sekin on,hih.

Kauniita unosia teitillekin ja railakasta Vappua!

14 kommenttia:

 1. mukava ilta siis turkkilaiseen tapaan.. jee mikä toi kuvas ny ois, olisko kärähtänyt chilipippuri:))) DDDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommista Aikku, Grillattu, mutta ei kärähtäny:)
   Samakasan puolella on sulle palkinto siellä merhaba-kirjoituksessa.

   Poista
 2. Niin nythän puuntekoaika parhaimmillaan.. Joku paprika tuo on mutta vähän huonon näköinen, vai onko niin että kuuluu asiaan. Hyvää vappua Sinnekin ja kullalle terveisiä, pidä nyt välillä hyvänäkin, äläkä koko ajan retuuta sitä raukkaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, parasta aikaa. Pidänhän minä kaveria hyvänä, minkäs minä sille voin kun hää nousee aamulla ennen kukonlaulua ja minä saan sitten huonon omantunnon, että on pakko mennä kans hommiin, sitten hää mennee päivänokosille, niin että vuorotellen:DDD
   Terkkuja teitillekki.
   Hyvännäköinen grillattu paprika eli chilipippuri tai mikä lienee, punaisia ja keltaisia oli, joita grillattiin.

   Poista
 3. Puushouvihan on nyt ajankohtaista, kun ne kuivuu ulkonakin juhannukseen asti, satoi tai paistoi.(tuttua touhua)
  Kuvassa punaporkkana, jota on hieman puiston penkillä yritetty grillata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grillaus kyllä meni nappiin ja puut kuivaa:)

   Poista
 4. Se on jokin veitsen tai puukon tai naskalin puinen varsi, joka on hieman kärsinyt tulessa.
  Mukava turkkilainen ilta. Onneksi se et ollut sinä, joka putosi altaaseen. Mutta olisit nyt voinut kunnolla tökkiä kaveriasi lähtemään siihen tanssiin.... No, ens kerralla sitten.
  Iloista Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin ilakointia Vappuun.
   Olis siinä voinu piristyä jos oisin puonnu vetteen, minä kuitenkin oisin osannu uija ja ehkä ihan ite päässy pois, jos ei muuten olis loukaantunu, ainakin säikähtäny olis.
   Tokko minä saan kaveria toista kertaa reissuun, oli kovan työn takana houkutella, mutta ihmeitähän tapahtuu, hih. Niin kyllä hän tykkäs, mutta varmasti haluaa vastakin hyvän kielitaitoisen kaverin mukaan.

   Poista
 5. Kiva ja mielenkiintoinen matkakertomus! Tekisi mieli lähteä itsekin johonkin suuntaan pois täältä Etelä-Suomesta. Kreikka, Turkki, Italia ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on välillä hyvä irrotella, ei pääse tylsistymään. Nyt varmaan mullakin menee pitempään, kun tulee kattoremontti ja vie tuhottomasti rahhaa, ei jää säästöön yhtään:(
   Täytyy vielä pari osiota kirijottaa, niin tulee tehtyä niinkuin toisen reissun:D

   Poista
 6. Tommoset illat on ihan melkein pakollisia , kun omassa hotellissa järjestetään. Muistui mieleen tuosta ison naisen tippumisesta Egyptissä naispaikalla ollessani, huonekaveriksi osui juoppo ent.tarjoilija, joka kaiket illat istui baarissa, tykkäsi niin nuorista tarjoilijoista, jotka taas tykkäsivät mamman rahoista. Juottivat ihan talutuskuntöön. Arvaas kuinka yöllä sitten kuorsasi,130kg ,rinnat a'6kg molemmille puolille levinneenä.
  Kamalaa!
  Nukahti eka päivänä allastuoliin , poltti selkänsä, jalat turpos jne. Liikuin ihan omaan tahtiin rannalle.
  Matkailu on kyllä aika avartavaa:) Hienojakin hetkiä tietysti on.
  Sulla oli mukavaa, rakoista viis, kun oli kaverin lisäksi vielä kielitaitoinenkin mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, olipa kämppis, oon kuullu hiukan vastaavia juttuja toisiltakin ja joskus oon hävenny suomalaisten juopottelun ja käyttäytymisen johdosta.

   Onneksi mun nämä kaverit olivat ylpeyden aiheita ja näin matkasta tuli moninverroin hieno.
   Muakin kutsuttiin mammaksi - karaokemamma,hih.

   Poista
 7. Olihan Molskahdus...
  Yhteen aikaan reissasin paljon kans yksin naispaikalla ja kavereiksi sattui hyvin erilaisia naisia.
  Bulgariasta,(7-8 vuotta sitten)..nainen Jyväskylästä, on nyt hyvä ystäväni.
  Varmaan 7 matkan, juoppo-saldo oli vain yksi...nainen, Kosin matkalta,joka aloitti aamut kaljalla,otti aurinkoa hotellin katolla..ei kulkenut missään,hotellin baaria kauempana. Mä reissasin ja olin liikenteessä ja joka ilta tanssimassa kreikkalaisia tansseja. Viimeisenä iltana, taas, ehdotin; lähde mukaan syömään ja katsomaan kreikkalaista meininkiä.
  Houkuttelun jälkeen lähti ja illan aikana oli ihan fiiliksissä..kyllä on ihanaa ja harmitteli..miksei ollut aiemmin lähtenyt ja oli vika ilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä sattuu, mutta onneksi harvemmin. Sinullahan on ollut kohtalaisen hyvä tuuri kämppiksien kanssa, kun sait hyvän ystävänkin. Ensin luin tuota "Kosin matkalta", että oletko kosinut jonkun, mutta se olikin paikka:D
   Monesti olen ajatellut, että mitä niille ns.juopoille jää matkasta mieleen vai unohdustako hakevatkin. Se on sääli.
   Kiitos kommentistasi.

   Poista