Tunnisteet

maanantai 16. syyskuuta 2013

Kasvin tunnistusta

 HEI!

Heitin Mustiksen blogiin kysymyksen tästä marjasta ja sainkin sieltä ehdotelman, mutta en vieläkään ole varma, kun tutkin netistä niitä vaihtoehtoja.
En aio riskeetarata sitä, että onko tämä myrkkymarja vai syötävä :D.

Mustis epäili tämän olevan mustakonmarjan, joka on myrkyllinen, mutta minusta se on matalampi kasvi, tämä on korkea (jo pari metriä) pensasmainen puu.
Tämä tekee terttuun punaisia puumaisia marjoja ja kukinto oli valkoinen terttu.

Tämä lienee jostain muualta otettu kuva?


Toinen kukkakuva
Yritin etsiä aikaisemmin ottamiani kuvia ko. pensaasta, en löytänyt.
Epäilin, että noissa kuvissa olisi tuosta pensaasta, mutta toisessa, jossa on paljon valkoisia kukkia, on maastossa kiviä ja mun pensaan juurella ei ole kiviä, joten se on varmaan jostain muualta otettu, en muista mistä, oletan, että se on se myrkkymarja tai sitten joku muu, tunnistaako kukaan?Tämä toinen valkea kukkaterttu, on ehkä juuri tuon pensaan kukka, mutta voipi olla ihan mistä muualtakin.

Nuo marjaiset kuvat ja lehdestä otettu ovat nyt uusia kuvia. Mustis mainitsi taikinamarjan, joka minusta sopisi aika hyvin, mutta kukinto jäi mietityttämään.

Tässäpä pulma, osaako kukaan ratkaista?
Kiitos mielenkiinnostanne ja ihanaa syksyä kaikille!

10 kommenttia:

 1. Mustis epäili siis punakonnamarjaksi, eikä musta..

  VastaaPoista
 2. ...enpä ole punakonnanmarjasta kuullutkaan :) Mutta tuo on koiranheisi(puu), muistelin marjoja myrkyllisiksi, mutta wikipedian mukaan eivät sitä ole. http://fi.wikipedia.org/wiki/Koiranheisi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos TT, taidat olla oikeassa, koiranheisipuulta näyttäis olevan.

   Poista
  2. juu, tuttu on, kasvaa meillä himassa. eikä saatu pienenä syödä sen marjoja :)

   Poista
 3. Valkokukkainen matala voi olla maksaruoho, yleensä ne on punaisia. Lehdet näyttävät paksuilta, siksi luulen, että on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla Anjuusa, mutta en todellakaan muista edes, mistä on tuo kuva, hain vaan vanhoja kuvia, jotka olis muistuttanut tuota koiranheisipuun kukkaa, mutta eihän toi paljoa muistuta sitäkään. Kiitos mielenkiinnosta.

   Poista
 4. enhän minä noita muita huomannutkaan!
  vaalea matala on jokin maksaruoho ja korkeampi ja hennompi on ängelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista, nämä kukkaset ei ole minun pihapiiristäni, mutta oon varmaan ottanut kuvia sen takia, että esittelen tyttärelleni, kun hän keväällä suunnitteli uuden pihansa istutuksia.

   Poista
  2. No olipa tosi tarkat ja hienot kuvat, kävin hortoilemassa ja hakemassa tuolta kasan puoleltakin, mutta enpä pölkkypää tänne tajunnut tulla jostakin syystä:) Aika harvakseltaan olen konetta availlut nykyään, ehkä tämä taas vähän elpyy..

   Ja kyllä konnanmarjoja on punaisiakin, mutta nehän kasvavat tuolla Lapinlasten laitumilla, piti tarkistaa että onko tullut taas lööperiä:)

   Poista
  3. Kiva Mustis, että joskus ehdit poiketa tännekki ja annat mielipiteitäsi ja ehdotuksia, tuleepahan minunki surffailtua enempi, kun tarkistelen tietoja, näinhän me opitaan uusia asioita vanahanakin :D

   Poista