Tunnisteet

keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Uusia tuulia

Eka leipomus,omenapiirakka. Tuossa nurkassa oli ennen vanha oljykattila.

 
Laulun sanoin:
”..elää olen saanut, elää päivän jokaisen, kadu niistä en mä yhtään, mitä hain sen myöskin sain..”

Jos ei uskalla tehdä mitään radikaalia, niin jää paikalleen nyhjöttämään. Minähän tempaisin, möin taloni tai oikeastaan perikunnan talon (miesvainajani ja perheemme yhteisen) pojalleni. Myös tyttäreni saivat osansa ja minä sen verran, että ostin uuden vanhan talon Keski-Suomesta, johon teetätin suuren peruskorjausremontin, tietenkin pankin rahoilla, milläs minä muulla.  Se nyt on vielä kesken, sauna ja pesuhuone valmistunevat parin viikon kuluessa ja tietysti pientä remppaa tulee olemaan koko loppuelämämme ajan :D

Kesän asuimme kaverini mökillä ja päivittäin kävimme talolla, matkaa mökille alle 10 km.
Kyllä muutossa huomasi, kuinka hirrrveesti on tavaraa kertyny, eikä vieläkään meinannu raaskia nakata mitään pois, muutama peräkärryllinen kuitenkin tuli kaatopaikalle vietäväksi ja mukaan tuli edelleenkin ihan joutavanpäiväistäkin.

Lauluharrastus jatkuu, vaikka pääsinkin eroon karaokeseuran puheenjohtajuudesta, 10 vuotta siinä aikaa tuhertuikin, kauas piti muuttaa, että uskoivat, heh.

Nyt olen päässyt asumaan hiukan lähemmäs tyttäriäni, Jyväskylä/Helsinki ja pojan luo sama matka kuin Helsinkiin, tasapuolista.

Pihapuun omenia
Uusi kotini on edelleen maalla, kaupunkiin en halua asumaan, pihalla on istutuksia, on kasvimaa ja järvi lähellä, naapurit vaikuttaa ystävällisiltä ja kaverini kesämökki 8,5 km:n päässä (Raahesta oli 260 km).
Tupaantuliaisia en ole vielä järjestänyt, kun sisustaminen on pahasti kesken, eikä ole saunaakaan vielä.
Ongelmitta ei mikään mennyt, mutta niistä en halua kertoa, sillä nekin on pitänyt aistit virkeinä.

Ihania asioita on muitakin, nuorin tyttäreni sai suloisen pojan ja olin hänen luonaan viikon verran ja sain hoidella pikkuista, kyllä lapsen syntyminen on ihmeellinen asia.

Kuvassa uuden kodin uudistetun keittiön ensimmäinen leipomus, omenapiirakka, pihapuun omenista tehty.

Minun ihanat kukat kärsivät muutosta, mm. posliinikukassa oli parikymmentä kukkaterttua ja nuppuja paljon, jotka kaikki siis menehtyivät, välillä liialliseen aurinkoon, sitten yöllä ulkona paleltuivat, oksia meni poikki, saa nähdä, kestääkö 20 vuotta, että saan sen uudelleen kukoistamaan, samoin kävi vähän jokaiselle kukalle, mutta yksi kaktus näytti sitkeytensä ja yltyi kukkimaan runsaasti, aiemmin vain kaksi kukkaa, niin nyt 19 kukkaa.

Mökkirannasta


Hyvää syksyä ja talven odotusta tai tuleehan se tietysti odottamattakin.

16 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! Tehän voisitte pitää tuparit joskus keväämmällä meille kasalaisille.Monenlaista taitajaa vois tulla talkoisiin,jos jotain tarviis tehdä,meinaan..Minä ilmottaudun heti sinne muonituspuoleen,ja kukkaosastolle kans.No,leikki leikkinä,mutta totta ainakin toinen puoliDD Koskas muuten laulellaan täällä meillä päin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuparit ja talkoot keväällä olisi poikaa, tiijä vaikka järjestänkin, mutta voi tänne tulla ennemminkin. Meinasin soitella sulle, mutta kun en malttanut lähteä karaokeen, enkä mihinkään muuallekkaan, niin jäi. Katsotaan toisella kertaa.

   Poista
 2. Tulee ihan omenainen olo lukijallekin, Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, Plätty, erinomaisen mahtavaa. Onnea uudelle kodille ja kodissa ! Paljon.

  VastaaPoista
 4. Sitä saunakutsua täälläkin odotellaan.
  Mä voisin hoitaa sitten s-työt. Ne jää yleensä puolitiehen.

  Onnea ja kaikkea hyvää sinne jonnekin,
  toivoo Pedro

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pedro, tuota lupausta en sitten unohda. Josko keväällä pidettäisiin talakoot ja saunailta, mutta jos käyt Seinäjoella päin tai Karstulan suunnalla, niin poikkeehan, ehkäpä sauna on 2-3 viikon kuluttua valamis.

   Poista
 5. Ihana juttu. Onnea uuteen tupaan ja näinhän se elämässä täytyy rytkästä kun on sen aika. Pelkään pahoin että minullekin tuli viimein oikea kultainen noutaja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Mustis ja onnea Sinullekin elämäsi kultaisesta noutajasta, facebookissa onnittelinkin, mutta jos ajelette täällä päin, niin teretulemas kylähän, vaikka yökuntiin.

   Poista
 6. Onnenoloa uusiin ympyröihin runsain mitoin. Hienoa ,että poika jatkaa vanhassa paikassa. Kaksi kertaa ollaan tavattu livenä, kolmaskin olis kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, näin tosiaan, poika ei antanut myydä ulkopuoliselle, vaikka olisin ehkä saanut enemmän, mutta hyvä näin, onhan siellä paikka vielä kyläillä, eikä tarvinnut kaikkia tavaroita kerralla raahata, kun tänne ei päästy oikein asumaan, kun tehtiin putkiremontti, öljylämmityksen vaihdoin sähköön ja monenlaista remppaa muutenkin. Pojalla työmatka vähän piteni, n. 100 km. Poika teki sinne olohuoneesta musiikkistudion ja kotiteatterin, siellä ei siis enää ole kukkasia muualla kuin keittiössä, kun piti ikkunoihin laittaa pimennysverhot. No hän teki omannäköisen paikan ja minä täällä samoin. Tule Anjuusa käymään täällä, yöpyä voi kans. Kyllä olis kiva nähdä.

   Poista
 7. Rutkasti onnea uuteen kotiin. Nythän olet vähän lähempänä kaupunkia, vaikka maalla tahdotkin asua (se on hyvä paikka asua, siis se maa). Joten poikkea samalla espoossakin, kun asioit(te) hesassa.
  Niin, ja paljon myöhästyneitä onnitteluita mummille ja vaaville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olin kyllä Hesassa viikon auttelemassa (tai vastuksena, hih) meinasin soitella sulle ja syysmyrskylle, mutta se jäi, kun en olisi malttanut lähteä mihinkään. Toisella kertaa sitten.

   Poista
 8. Kovasti paljon onnea uuteen kotiin! Oletan sen olevan Karstulassa. Enpä vielä tiennyt viime viikolla kun käväsin syntymäkotonani Perhossa, olisin poikennut teitä moikkaamassa.
  No, ensi keväänä sitten. - Onko siellä karhuja näkynyt, niiitähän kuuleman mukaan sielläpäin on, siis vain sielläpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Shamani, olettamuksesi pitää paikkaansa. Ei oo nyt karhuja näkyny muuten kuin puuveistoksissa tuolla Soinin liikenneympyrässä, heh.

   Poista